Per-Erik Jonsson är en svensk pianorockare som började, liksom många av dom andra pianorockarna, med att spela piano i mycket unga år. Men Per-Erik var ändå ett steg före,  för han spelade in och gav ut sin första skiva redan när han var 11 år. Den första lp-n Good Golly Per-Erik, med idel kända rocklåtar kom ut 1976 på skivbolaget EMI, det året fyllde Per-Erik 12 år. Sedan 1978 kom nästa lp ut, Thunderbird Rock. Den innehåller bland annat en härlig version av Cornelis Vreeswijk´s "Brevet Från Kolonin".
1981 så, kom den tredje lp-n ut, Bop-A-Lena.
Sedan blev det tyvärr tyst på skivfronten från Per-Erik.
Synd, jag och många fler ville haft mycket mera att lyssna på. Kanske var han för sent ute med den sortens musik, fast han kunde ju knappast ha börjat tidigare heller med tanke på åldern. Numera är han ute då och då, och turnerar med Red Hot Max.
Det finns två  live-cd med Red Hot Max som Per-Erik medverkar på.

2006-12-01  En liten uppdatering vad gäller Per-Erik Jonsson !
Han håller på för fullt med att vara ute och spela a lot of Rock N´ Roll / Rockabilly & Country!!
År 2004 startade han sitt nya band The High-Jacks, vilket släpper sin första skiva november !!

Bandet består av Per-Erik Jonsson/piano & sång. Nina Jedevin/sång, Lars Andersson/gitarr & sång, Jarl Kynkäänniemi/trummor och på kontrabas var det från början Alf Östlund (idag är det Richard Norberg som är inhoppare)

Det går bra för Per-Erik och The High-Jacks, har blivit stor efterfrågan och mer kommer :-))

Per-Erik spelar inte så ofta med Red Hot Max längre, pga. det är mycket som är på gång hela tiden med The High-Jacks, dock kommer han att spela med Max i Västerås/Elvis festivalen i november.

Per-Erik & The High-Jacks www.high-jacks.com

Med Vänlig Hälsning
Nina JJ

 

Per-Erik och Björn
Per-Erik & Björn!
Björn är pianist i
Sneaky Pete & Cool Cats
 
Per-Erik och Micke Muster

Så här står det på baksidan till lp-n Good Golly Per-Erik

"Jubel för Hylandfynd"
Så skrev GT dagen efter 11-årige Per-Erik Jonssons framtädande i Karusellen oktober 1975. Innan Karusellen hade Per-Erik knappt uppträtt inför publik, men han var trots det inte ett dugg nervös inför TV-debuten.
Allt startade med att han 1971 fick en elorgel i julklapp, som han började öva in dom vanligaste kompackorden på. Dom första låtarna han lärde sig var "Viggen" och Hank Williams "There´ll Be No Teardrops Tonight".
Men Per-Eriks musik var rock och idolerna hette Jerry Lee Lewis och Little Richard.

Per-Erik & Little Richard
Per-Erik och Little Richard

Men för att låta som dom behöver man ett piano. (alla har tydligen haft samma problem) Det efterlängtade pianot fick han slutligen i november 1974, och då började han verkligen gå in för att sjunga och spela rock. Allt som herrar Lewis och Richard gjort på platta försökte han sig på, och det dröjde inte länge förrän han behärskade sitt instrument tillräckligt för att vara redo att uppträda inför publik.
Sitt första "större" publikframträdande gjorde han på Mosebacke i Stockholm i februari 1975 - tre månader efter det att han fått pianot.
Han anmälde sig sedan till EMI och Barnens Dags talangtävling "Nya Ansikten" och vann sin klass i uttagningen i Kumla.
Därefter fick han chansen att uppträda i kungsträdgårdens populära sommarprogram. Den 35000 personer starka publiken blev så förtjusta i Per-Erik att de ropade in honom till två extra låtar.
I november 1975 var det dags för storfinal i "Nya Ansikten-tävlingen" och Per-Erik segrade i sin klass överlägset, och skrev kontrakt med EMI för en lp-skiva.
Albumet innehåller som sig bör gamla välkända rockklassiker som han framför så säkert och med en sån självklarhet att man inte kan tro att han bara spelat piano i drygt ett år. Att det sedan blir lite "svengelska" här och där i sången stör inte helhetsintrycket - spelglädjen finns där och man kan inte låta bli att smittas av den.

Nothing but live
Red Hot Max
Nothing But Live
Nothing but live
Red Hot Max
Nothing But Live
Furious live
Red Hot Max
Furious Live
Furious live
Red Hot Max
Furious Live

Per-Erik medverkar på dessa två CD med Red Hot Max  

 

Hem