Finns ingen meny till vänster. klicka här

Mitt musikintresse inriktar sig i första hand på 50-tals rockmusik, helst med pianospelande artister. Och det finns många "goa" gubbar som spelar den sortens musik. Vad sägs om: Teddy Redell, Bobby "Fats" Mizzell, Preacher Jack, Little Richard, Freddie "Fingers" Lee, Big Al Downing, Kenneth $wanström, Jerry Lee Lewis, The Rockin´ Civil Servant och Per-Erik Jonsson, Carl Mann, för att nämna några.
Jag gillar även rockabilly, med artister som Sneaky Pete & Cool Cats,  Sleepy LaBeef, Ryno Rockers, Buddy Holly, The Crossroads, Red Hot Max, Carl Perkins och en tidig Shakin´ Stevens.
Det går även att lyssna till countrymusik (inte den moderna) emellanåt, t.ex. Boxcar Willie, Roger Miller, Tom T. Hall, Johnny Cash, Harlan Howard, Waylon Jennings, Willie Nelson, Hank Snow, m.fl.

Det finns också en Svensk artist som är värdig efterträdare till min största favorit, Jerry Lee Lewis.  Micke Muster. (har gjort en egen sida med honom)  Micke spelar både rock och country, och numera låter han faktiskt bättre än originalet.

Vi har även Linda Gail Lewis, Jerry Lee´s yngre syster som är en pianospelande och rockande "dam", som spelar samma musik som sin mera berömde bror. Icke att förglömma finns ju också Kenneth Swanström, en annan så kallad svensk Jerry Lee från Västerås om jag inte minns fel. För övrigt en mycket bra sådan, men som ju också liksom originalet börjar komma litet till åren, och tyvärr inte uppträder lika ofta som förr. Jag kan även tänka mig att lyssna lite till Eddie Meduza då och då. Han har ju (även om inte många vet det) gjort en hel del seriöst material också. Tyvärr gick ju Eddie bort alldeles för ung, endast 53 år gammal!

Tyvärr har ordet "Rock" idag inte samma betydelse som det hade när jag växte upp på 50-60talet. (snart hundra år sedan). Läste en insändare i GT för några år sedan om just detta.

"För oss som är uppväxta på 50-talet är Rock ´n´ Roll liktydigt med Elvis Presley, Little Richard, Chuck Berry, i viss mån Bill Haley and his Comets även om han bara var en blek kopia, Jerry Lee "The Killer" Lewis, och några till.
Idag kallar sig varje ung man som kan bära ett gitarrfodral för rocksångare. För att inte tala om vad jag såg häromdagen. Det skulle vara uppträdande av en "rocktrubadur", vad nu det är? En trubadur brukar vara en person som sjunger till gitarr eller luta, ibland lite entonigt och "tjötigt", men det finns bra trubadurer också. En rocksångare river av en bluesbaserad melodi i ganska häftigt tempo. Att kalla en ballad för rock är också felaktigt.
Det har gått inflation i vissa ord, som rock och miljö, snart blir det väl rockkonserter som kallas "miljörock" om åskådarna inte skriker och inte kastar papper. Nej, en återgång till den gamla uppkäftiga rocken är på tiden!"

Vill ni veta lite mer om några av dom härliga rockarna så klicka på länkarna till vänster!

Sedan får jag väl nämna att jag också har gjort några sidor med "galna uttalanden" (Talfel). Det är alltså sånt som både mina arbetskamrater och jag har sagt utan att hjärnan har varit med.

Nog om detta, ni får väl kolla in sidorna själva och se om det kan vara nåt av intresse!

 

Bläck till till bra priser?
www.datamunken.nu

Hasse Forsberg
Pommernvägen 9
45531 Munkedal
Tfn/Fax: 0524/12202
Mobil: 070/433 83 89

E-post datamunken@telia.se

 

Gillar Ni Rock´n´Roll, besök

Här kan finnas det ni söker

 


 

Kolla in rockabilly-gänget


 

Denna Swedish Humor Ring-sajt innehas av Hebbe.
[ Föregående 5 sajter | Föregående | Nästa | Nästa 5 sajter | Slumpvis sajt | Lista sajter ]

 


Du är besökare

sedan 98-07-13